Niet leuker, mogelijk wel minder

dislikeBTW is een afkorting van Belasting Toegevoegde Waarde en is een belasting die wordt geheven over een groot aantal producten en diensten. Deze belasting geldt voor alle eindgebruikers die in de Europese Unie wonen. Aangezien My Brain is gevestigd in Nederland ben ik verplicht tot het berekenen van 21.0% BTW over de verkoopprijs van alle producten en diensten.

Mogelijkheid tot intra-communautaire levering
Bent u een zakelijke klant gevestigd in een andere EU-lidstaat en heeft uw bedrijf een BTW-nummer? Geef dan dit BTW-nummer door, zodat uw order als intracommunautaire levering verwerkt kan worden: De factuur is dan zonder BTW met de melding “btw verlegd”. U dient dit wel aan te geven bij uw eigen lokale btw-aangifte.
Een intra-communautaire levering is van toepassing op transacties tusssen BTW-plichtige bedrijven gevestigd in verschillende EU-lidstaten. BTW-nummers kunnen worden gecontroleerd via het VAT Information Exchange System (VIES).