HP Deskjet 3055A ePrint IS DEAD

After investigating why a customer could no longer print from his iPad to the HP Deskjet 3055A, I found more terrible stuff that HP is pulling. They completely cancelled all eServices support for older printers, leaving my customer with one ugly heavy paperweight.

First tried installing the software on my laptop to setup the printer, making sure all network setting were correct, instead of setup with WPS. Then attempted something else, of course not helpfull. Also some RTFM. And finally landed here: https://support.hp.com/nl-nl/document/ish_4253149-4154278-16 because of an error on the display “Probleem met internetverbinding”.

The final answer was here: https://support.hp.com/nl-nl/document/ish_3761895-3598372-16

Webservices is niet meer in gebruik voor bepaalde HP printers
Met ingang van 1 september 2016 is Webservices niet meer beschikbaar voor bepaalde HP printers. Er zijn geen online printerfuncties meer beschikbaar, zoals eFax, ePrint, Printables, Printer Apps en scannen op basis van internet. U kunt de basisfuncties van de printer blijven gebruiken, zoals afdrukken en scannen.

Na 1 september 2016 werkt Webservices niet meer en kan webservices geen verbinding meer maken met de server als u het opnieuw probeert in te schakelen.

Hiermee opent u de nieuwste printerfuncties en hulpprogramma's met de app HP Smart vanaf 123.hp.com. Afhankelijk van uw printermodel en uw land/regio, omvat dit de nieuwe Printables (Engelstalig), scansnelkoppelingen en mobiele faxfuncties.

Printers die getroffen zijn door het stoppen van Webservices
Voor de volgende printers die vóór 2017 op de markt zijn gebracht, maken Webservices geen verbinding meer en kunnen ze niet meer worden ingeschakeld nadat de digitale certificering is verlopen.

Well, thanks again @#!*($&%@#(*$&% HP.
Have a nice day!