Help, ik zie de aanpassing op de website niet meer

browsersHoe vernieuw je de browser’s cache?

Windows: CTRL + F5
Mac/Apple: Apple + R of command + R
Linux: F5

Waarom uw cache vernieuwen?

Uw browser heeft een map waarin bepaalde bestanden worden opgeslagen,die zijn gedownload of bewaard voor gebruik in de toekomst. Afbeeldingen, bijvoorbeeld knoppen, foto’s of zelfs complete websites zijn voorbeelden van bestanden, die zijn bewaard of cached. Tijdens het laden van een website, kijkt de browser of de gebruiker de bestanden al in zijn cache heeft staan. Als dit het geval is, bespaart de gebruiker tijd, omdat de pagina sneller laadt. De bestanden hoeven immers niet meer gedownload te worden, omdat deze al in de cache staan. Sommige browsers noemen deze bestanden Temporary Internet Files.

Vernieuwen van cache

Er zijn situaties waarbij het vernieuwen van de cache de voorkeur krijgt. Alleen klikken op de vernieuwknop (of op F5 drukken) heeft in dit geval geen zin, omdat dit de pagina herlaadt, terwijl de pagina nog steeds de oude bestanden uit de cache gebruikt. U zult dus eerst de cache moeten vernieuwen! Refreshyourcache.com bevat handleidingen om stap voor stap uw browser’s cache te legen en de browser te dwingen om de nieuwe bestanden van een website te downloaden!

Wat is browser cache?

Om het surfen op internet sneler te maken, zijn webbrowsers ontworpen om websites te downloaden en ze op te slaan op uw harde schijf in een gedeelte wat “cache” heet. Browser cache (ook wel Internet cache genoemd) bevat sporen van elk bestand dat u heeft bekeken of hebt gedownload terwijl u aan op Internet aan surfen was. Dus wanneer u een pagina voor de tweede keer bezoekt, laadt de betreffende pagina sneller, omdat de bestanden niet wederom worden gedownload, maar vanuit uw harde schijf worden geladen.

Ondanks dat websites sneller laden, als de bestanden uit de cache worden geladen vanaf de harde schijf, dan wanneer ze gedownload worden, moet u soms toch de cache vernieuwen, omdat de bestanden in de cache verouderd kunnen zijn. Dit zou betekenen dat u een verouderde versie van de betreffende website zou zien. Op Refreshyourcache.com kunt u handleidingen vinden voor het legen van uw cache op verschillende browsers.

Legen van cache geheugen

Om zeker te weten dat u de nieuwste versie van een website ziet, moet u het geheugen van de cache legen. Dit kut u doen door een zogenaamde “force refresh”. Dit kunt u bereiken door door de control (ctrl) en de F5 knop tegelijk in te drukken (afhankelijk van de browser). Helaas werkt een “force refresh” meestal niet en moet de cache handmatig geleegd worden. Op deze website vindt u handleidingen die u stap voor stap uitleggen hoe u op Firefox 3, Firefox 2, Internet Explorer 7,Internet Explorer 6, Safari en vele andere browsers uw cache kunt legen.

Force Refresh

Als iemand zegt dat u een “force reload” moet uitvoeren om iets te maken in uw browsers, is alles wat u hoeft te doen, de volgende toetsencombinatie in te drukken:

Windows: ctrl + F5
Mac/Apple: Apple + R of command + R
Linux: F5

Cache en Privacy

Internet cache kan een bedreiging voor uw privacy zijn, omdat iedereen die toegang tot uw computer heeft, de gegevens binnen de cache kan inzien, door simpel de cache folder te openen.
Ook kunnen prestaties van uw computer verslechteren en uw harde schijf volraken als u de cache af en toe niet leegt.

Internet Service Provider Cache

Net als dat uw webbrowser een cache heeft van recent bezochte websites, kan uw internetprovider (ISP) ook het een en ander cachen wat betreft uw surfgedrag.

In sommige zeldzame gevallen kan het voorkomen dat dat u na het legen van uw cache nog steeds oude data van pagina\s krijgt. Dit kan komen doordat uw internetprovider ook een cache bijhoudt en die niet helemaal goed opgezet is. Hierdoor kan het voorkomen dat u oude pagina’s ziet. Wanneer u dit probleem tegenkomt, moet u contact met uw internetprovider opnemen.

bron: http://refreshyourcache.com/nl/cache/